Maalämpöpumput

Maalämpöpumpuilla saavutetaan paras ja edullisin tulos kiinteistöjen lämmittämiseen.

Maalämmöllä saadaan täysi lämmitysteho läpi vuoden koska sen lämmöntuotto ei ole riippuvainen ulkolämpötilasta. Maalämpö vaatii energiakaivon tai keruupiirin, tarvittava teho määrittelee kaivon / kaivojen syvyyden ja keruupiirien määrän / pituuden. Maalämpöpumppu sopii ensisijaisesti vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin mutta toimii moitteettomasti esim. puhallinpatterilämmityksessäkin.

Tämän lämmitysmuodon alkukustannukset ovat usein korkeat mutta maalämmöstä saatu hyöty kompensoi hintaa erinomaisesti. Maalämpö tuottaa saman lämpöenergian kuin esim. sähkö tai öljylämmityskin mutta käyttää tuon lämpöenergian tekemiseen vain 25 – 30% energiaa. Maalämpöa varten tehtävä energiakaivo tarvitsee aina toimenpideluvan eikä se sovellu pohjavesialueille siitä huolimatta vaikka maapiirin keruuneste on ympäristöystävällistä. Energiakaivon porauksen tekee erillinen yritys, porauksista niinkuin maalämmön asennuksistakin voi myös tehdä kotitalousvähennyksen.

Maalämpöpumpun tehon ja mallin määrittämiseksi on aina hyvä kutsua meidät paikan päälle tutustumaan, niin saadaan teille juuri oikeanlainen pumppu valittua ja samalla pystymme tekemään tarkemman tarjouksen asennuksesta. Soita meille tai täytä yhteydenottolomake niin olemme pikaisesti yhteydessä teihin.

Näytetään kaikki 2 tulosta